{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica o imenovanju direktora tri državne institucije

F
20.8.2009. u 06:59
0
0
Sjednica o imenovanju direktora tri državne institucije
0
Sjednica o imenovanju direktora tri državne institucije
Vijeće ministara BiH danas bi na sjednici u Sarajevu trebalo da se izjašnjava o imenovanjima direktora Direkcije za evropske integracije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje te Regulatorne agencije za komunikacije.
Osim imenovanja čelnih ljudi ove tri državne institucije, VMBiH raspravljat će i o Prijedlogu zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH.

Na dnevnom redu su i nacrti osnova za vođenje pregovora i zaključivanje sporazuma između BiH i Republike Hrvatske, Srbije, te Crne Gore o izmjeni sporazuma o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, te sporazuma o međusobnom izvršenju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Kako je najavljeno, bit će razmatran i pregled dosadašnjih aktivnosti i plan izdavanja biometrijskih pasoša do kraja 2009. godine, te Izvještaj o realizaciji Programa rada Vijeća ministara BiH za period januar - juni ove godine.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o usvajanju plana pripravnosti i kontrole pandemijske influence u BiH, te Prijedlog odluke o osnivanju državne komisije za saradnju BiH s Organizacijom ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: