{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica komisije za finansije i budžet

F
18.9.2008. u 16:54
0
0
Sjednica komisije za finansije i budžet
0
Sjednica komisije za finansije i budžet
Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas nije razmatrala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka jer ga je predlagač povukao iz procedure.
Prijedlog ovog zakona, na jednoj od ranijih sjednica, nije podržan u Predstavničkom domu državnog parlamenta.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda je razmatrala zahtjev za specijalnu reviziju Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" Banja Luka.

Predsjedavajuća Komisije Dušanka Majkić je kazala za Fenu da je pismo koje je došlo dosta nejasno i ima dosta nejasnih stvari koje su u pismu navedene, nekih stvari koje nisu precizne.

„Odlučilo smo da pošaljemo pismo 'Elektroprenosu' i njihovom Upravnom odboru, da tražimo da pojasne svoje izjave unutar pisma i da se pojave na sljedećoj sjednici Komisije direktor i predsjednik Upravnog odbora da bismo donijeli konačan stav vezano za taj zahtjev“, kazala je Majkić.

Komisija je primila k znanju šeštomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH te je usvojila projekciju budžeta za 2009. godinu Ureda za reviziju institucija BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: