BiH
0

Sjednica kolegija Skupštine Kantona Sarajevo

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Redovna 15. regulatomo - radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 30. januara, zaključio je Kolegij Skupštine danas na redovnoj sjednici.

Na dnevnom redu spomenute sjednice naći će se, među ostalim, Prijedlog Budžeta Kantona Sarajevo za 2008. - s dokumentom okvirnog Budžeta i Prijedlogom programa javnih investicija Kantona Sarajevo za period 2008.-2010. godina; Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta Kantona Sarajevo za 2008; Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo i Prijedlog programa rada s finansijskim planom prihoda i izdataka JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo za 2008. godinu.

Bit će riječi i o Prijedlogu odluka o davanju suglasnosti na plan rada - s finansijskim planom prihoda i rashoda Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2008.

Članovi Kolegija su na današnjoj sjednici dogovorili da se Program rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2008. godinu u formi nacrta razmatra na sljedećoj redovnoj sjednici i da se na dnevni red uvrsti i informacija o socijalnoj politici u svjetlu povećanja cijena i standarda.