{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica koja bi mogla okončati krizu u BiH

S
27.11.2007. u 08:41
0
0
Sjednica koja bi mogla okončati krizu u BiH
0
Sjednica koja bi mogla okončati krizu u BiH
Zajednički kolegiji oba Doma Parlamenta BiH na današnjoj sjednici će pokušati usaglasiti izmjene Poslovnika o radu koje je tražio visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, a čime bi se otvorio proces imenovanja Vijeća ministara BiH.
Podršku izmjenama i dopunama Poslovnika o radu, koje je predložio Kolegij, dat će SNSD, HDZ BiH i HDZ 1990. Prijedlogu se protive SDA i SDP BiH te SDS. Odgovor SBiH je neizvjestan.

Uprkos tome što je član Kolegija Beriz Belkić podržao predložene izmjene Poslovnika, nije izvjesno da li će podršku ovakvim izmjenama dati i ostali zastupnici iz Stranke za BiH.

Beriz Belkić, dopredsjedavajući Predstavničkog doma potvrdio da je dio inicijative za izmjene poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, prenijela je FENA.

"To je inicijativa Zastupničkog doma i ona je pokušaj da se otvori proces dogovaranja u parlamentu, što na neki način od nas očekuju i javnost i visoki predstavnik na temelju pisma od 19. oktobra u kome je dostavio mogući prijedlog izmjena i dopuna u parlament, stvarajući uvjete i mogućnost da parlament taj posao sam ovdje uradi“, kazao je Belkić.

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponovio je u subotu da će predstavnici te stranke otići u opoziciju ukoliko visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak nametne poslovnik o radu oba doma državnog parlamenta.

"Ukoliko bi Lajčak nametnuo poslovnik o radu Parlamenta BiH to bi značilo da nema rukovodstva parlamenta i da će institucije na nivou BiH imati probleme jer će SNSD biti opozicija. A onda oni neka rade šta god hoće“, kazao je Dodik u novinarima u Banjoj Luci. Istakao je da je potrebno da se usvoji poslovnik koji je usaglasio kolegij Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: