Vijećnici napustili salu
0

Sjednica Gradskog vijeća Zenice prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda

Klix.ba
Današnja sjednica Gradskog vijeća Zenice (Foto: Klix.ba)
Današnja sjednica Gradskog vijeća Zenice (Foto: Klix.ba)
Građani Zenice danas su ponovo svjedočili političkim nesuglasicama i prebacivanju krivice u Gradskom vijeću Zenice kada je sjednica prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda.

Nakon skoro dva sata zasjedanja i usvajanja dodatnih tačaka u dnevni red koje se tiču smjene predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenice, izbora i imenovanja novog predsjedavajućeg te tačka o profesionalizaciji ove pozicije, sjednica je prekinuta.

Kasumović je tražio da dopunske tačke o smjeni i imenovanju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica postave kao posljednje na dnevnom redu današnje sjednice što je usvojeno velikim brojem glasova.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Međutim, kada se došlo do glasanja za usvajanje takvog dnevnog reda, on nije prošao kod vijećnika koji su sa 14 glasova za i 14 suzdržanih odbili usvojiti dnevni red. Dok se Kasumović obraćao građanima zbog neusvajanja dnevnog reda, vijećnici su napustili salu, a predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić je kazao da se sjednica prekida zbog neusvajanja dnevnog reda.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća trebalo se raspravljati o stanju u JKP Zenicatrans prevoz putnika Zenica, izvršenju budžeta Grada Zenica 2018. godine, izmjeni regulacionog plana Trg rudara, prodaji građevinskog zemljišta na lokaciji Trg rudara, o poslovanju Gradsko groblje Zenica, Grijanje Zenica, Parking Zenica te druge tačke.