|

Sjednica Gradskog vijeća Zenice prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda

Sjednica Gradskog vijeća Zenice prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda
0
Klix.ba
20.5.2019. u 15:07
6
komentara
0

dijeljenja
Sjednica Gradskog vijeća Zenice prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda Današnja sjednica Gradskog vijeća Zenice (Foto: Klix.ba)
Građani Zenice danas su ponovo svjedočili političkim nesuglasicama i prebacivanju krivice u Gradskom vijeću Zenice kada je sjednica prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda.
Nakon skoro dva sata zasjedanja i usvajanja dodatnih tačaka u dnevni red koje se tiču smjene predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenice, izbora i imenovanja novog predsjedavajućeg te tačka o profesionalizaciji ove pozicije, sjednica je prekinuta.

Kasumović je tražio da dopunske tačke o smjeni i imenovanju predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica postave kao posljednje na dnevnom redu današnje sjednice što je usvojeno velikim brojem glasova.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Međutim, kada se došlo do glasanja za usvajanje takvog dnevnog reda, on nije prošao kod vijećnika koji su sa 14 glasova za i 14 suzdržanih odbili usvojiti dnevni red. Dok se Kasumović obraćao građanima zbog neusvajanja dnevnog reda, vijećnici su napustili salu, a predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić je kazao da se sjednica prekida zbog neusvajanja dnevnog reda.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća trebalo se raspravljati o stanju u JKP Zenicatrans prevoz putnika Zenica, izvršenju budžeta Grada Zenica 2018. godine, izmjeni regulacionog plana Trg rudara, prodaji građevinskog zemljišta na lokaciji Trg rudara, o poslovanju Gradsko groblje Zenica, Grijanje Zenica, Parking Zenica te druge tačke.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...