BiH
0

Sjećanje na prim. dr. Abdulaha Nakaša

FENA
U sklopu obilježavanja 10. maja, Dana JU Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" danas su rodbina, kolege i prijatelji prim. dr. Abdulaha Nakaša obišli njegov mezar na Kovačima u Sarajevu.

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje iskazano je poštovanje izuzetnom čovjeku, vrhunskom stručnjaku i velikom humanisti.

Rodbina, kolege i prijatelji prisjetili su se nemjerljivog doprinosa što ga je prim. dr. Abdulah Nakaš dao kao hirurg, dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, član Liječničke komore Kantona Sarajevo, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a naročito kao čovjek i građanin Sarajeva.

Za postignute rezultate i požrtvovanost u radu primio je brojna priznanja, među kojima i Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.

Prim. dr. Abdulah Nakaš je gotovo cijeli radni vijek proveo kao hirurg u Općoj bolnici u Sarajevu. U znak poštovanja ličnosti i djela prim.dr. Abdulaha Nakaša, ta medicinska institucija od 2006. godine nosi njegovo ime.