BiH
208

Sjećanje na policijskog službenika Muhidina Pivodića

Klix.ba
U organizaciji Sindikata policije MUP-a Kantona Sarajevo, danas je obilježena četvrta godišnjica pogibije policijskog službenika Muhidina Pivodića.

Delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, zajedno sa delegacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Sindikata policije MUP-a Kantona Sarajevo, predstavnicima vjerskih zajednica, kolegama, članovima porodice i prijateljima, okupili su se ispred pravoslavne crkve u novogradskom naselju Reljevo i odali počast ovom policijskom službeniku.

Mirza Hadžiabdić predsjednik upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo kazao je da Sindikat na neki način smatra svojom obavezom čuvati i njegovati uspomenu na policijskog službenika Muhidina Pivodića koji je prije četiri godine dok je osiguravao Hram svetog Nikolaja u Reljevu ubijen.

"Čuvao je multietičnost ovoga grada i ove države, te štiteći ustave i zakone položio ono najdragocjenije što je imao, a to je svoj život. Mi ćemo i u narednim godinama čuvati uspomenu na njega", istakao je Hadžiabdić.

Sveštenik Milorad Milinković na današnjem događaju kazao je da je te noći Muhidin čuvao njega i njegovu porodicu i vjernike, te da je samo časno izvršavao svoj posao.

Na mjesto pogibije položila je cvijeće i majka rahmetli Muhidina, Emina Pivodić.

"Svaki dan sve je teže i teže, u svaku sobu sam stavila po jednu njegovu sliku da ga se stalno sjećam. Hvala policijskim službenicima i svima onima koji obilježavaju ovaj datum, kada je moj rahmetli sin ubijen", kazala je majka Emina.

Počinioca tog krivičnog djela Anela Ćemu je Kantonalni sud u Sarajevu u maju 2014. godine osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 34 godine.