{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjaj betlehemske svjetlosti u crkvi Blažene Djevice Marije na Stupu

F
22.12.2013. u 15:39
0
Sjaj betlehemske svjetlosti u crkvi Blažene Djevice Marije na Stupu
0
Povodom katoličkog Božića, izviđači Sarajeva i Ilidže, u nedjelju su donijeli betlehemsku svjetlost u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup.
Betlehemsku svjetlost preuzeo je župnik Miroslav Čavar. Nakon predaje betlehemske svjetlosti, ona je prenesena i u Samostan Sestara karmeličanki na Ilidži.

Kako je rekao za Agenciju Fena načelnik saveza izviđača Kantona Sarajevo Sead Đukanović prenošenje i predaja betlehemske svjetlosti je tradicija kojom izviđači obraduju vjernike za Božić.

U nedjelju u prenošenju Beltelehemske svjetlosti učestvovalo oko 15 izviđača koji su i na ovaj način dali svoj doprinos katoličkom blagdanu Božiću.

Betlehemsku svjetlost su u štalici Isusovog rođenja preuzeli austrijski skauti, a od njih izviđači Republike Hrvatske. Betlehemsku svjetlost od izviđača Hrvatske, u sarajevsku Katedralu donijeli su članovi odreda izviđača "Radobolja“ iz Mostara, te odreda "Široki Brijeg“ iz Širokog Brijega.

Tako da će u Sarajevu Betlehemska svjetlost kao simbol Božića, mira I ljubavi svijetliti u Katedrali, Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te u Samostanu Sestara Karmeličanki .

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: