BiH
0

Situacija u Srebrenici se normalizuje

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na području Srebrenice situacija se polako normalizuje, a ekipe civilne zaštite su i dalje na terenu.

Najviše su ugrožene mjesne zajednice Potočari, Gostilj, Skelani i Sućeska. Službenici civilne zaštite dostavljaju pitku vodu i hranu ugroženim stanovnicima.

"Situacija je puno bolja u odnosu na prethodni dan, jer se rijeka Križevica vratila u korito. Problem nam predstavljaju bujični potoci koji se ulijevaju u rijeku. Na lokaciji Žuti most imamo nekoliko ugroženih kuća", rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Općine Srebrenica Bego Bektić.

Zbog klizišta su ugrožene kuće na lokaciji Potočari, Pećišta, Orahovica, mjesnih zajednica Sućeska, Radoševići, te jedan dio Skelana.

Po pozivu iz Mjesne zajednice Orahovica, ekipa Civilne zaštite je jutros bila na terenu, međutim, kako navode, bili su napadnuti.

"Kad smo došli na lice mjesta izvršili smo uviđaj i nije bilo klizišta kao što nam je javljeno te nije bilo opasnosti ni za kuću ni za porodicu. Međutim, kad smo krenuli gazda te kuće me uhvatio za rame i onda me udario. Čak je bio potegao i za oružje. Mi smo išli da pomognemo. To je napad na Bošnjake povratnike", ustvrdio je Bektić u izjavi za Agenciju Fena.

On je, kaže, pozvao policiju koja je došla na mjesto događaja.

Poručuje da svi treba da znaju s kakvim se problemima susreću povratnici te naglašava da ih ovakve situacije neće spriječiti da nastave s radom.