I KPZ Sarajevo bez plina
0

"Situacija se prati, a evakuacija je službena tajna"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Zbog kvara na plinskoj cijevi u centru Sarajeva i u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo koji se nalazi u blizini, kako saznaje Sarajevo-x.com, isključeni su struja i plin.

“Obaviješteni smo o kvaru, isključeni su struja i plin, a uključeni agregati. Situacija se prati kako bismo mogli na vrijeme reagovati u slučaju da se stvari iskomplikuju”, kazao nam je jedan od uposlenika sarajevskog zatvora koji nije želio da mu otkrivamo identitet.

Uposlenik nam, jer je to službena tajna, nije želio reći šta bi se dogodilo, i da li postoji plan evakuacije pritvorenika i osuđenika u slučaju da se situacija iskomplikuje.

Inače, u Kazneno – popravnom zavodu Sarajevo trenutno se nalazi oko 134 pritvorenika i 20 osuđenih osoba.

“Glavni plinski ventil je zavrnut. Ulice Šenoina, Kulovića i jedan dio Branilaca Sarajeva će do daljnjeg biti blokirane za saobraćaj dok je tramvajski saobraćaj od 15.40 sati ponovo funkciji, saopćeno je za Sarajevo-x.com iz operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako je kvar saniran građani iz okolnih zgrada su još uvijek van svojih domova i kako saznajemo iz SarajevoGasa u stanove će se moći vratiti tek nakon prvog mjerenja plina.