{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Situacija na požarištu Oparci znatno bolja

S
18.8.2012. u 12:14
0
0
Situacija na požarištu Oparci znatno bolja
0
Situacija na požarištu Oparci znatno bolja
Foto: Arhiv
Situacija na požarištu u rejonu Oparci, u opštini Bratunac, znatno je bolja, a akcija gašenja je, nakon dejstvovanja helikoptera Oružanih snaga BiH, nastavljena na zemlji.
Helikopter Oružanih snaga BiH sinoć je dejstvovao po požarištu sa 16 naleta, a jutros sa 12. Zbog istrošenih resursa, helikopter je jutros završio akciju gašenja i vratio se u bazu, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U rejonu Berega, u opštini Sokolac, mjestimično tinjaju panjevi, a situacija na požarištu se prati nakon što je vatra sinoć ugašena.

U saopštenju se navodi da su trenutno aktivni požari na lokalitetima Trebinja u rejonu Trebinjska brda gdje gori trava i nisko rastinje i Kotezi, gdje je požar zahvatio travu i bjelogoričnu šumu, a izgorjelo je i nekoliko stubova dalekovoda.

Požar se širi u pravcu sela Mišljen i Bančići, u opštini Ljubinje, ali je odbijen od kuća i za sada ne predstavlja opasnost za stanovništvo i objekte.

Na području opštine Bileća aktivni su požari u rejonu sela Davidovići i Luke, a akciju gašenja otežavaju nepristupačan teren i jak vjetar. Požar u rejonu Pađeni zahvatio je nisko rastinje i bjelogoričnu šumu. Požar koji je izbio u rejonu Bezđeđe, u opštini Nevesinje, juče je odbijen od kuća, ali se širi u pravcu sela Lukavac.

Na požarištu u rejonu Gostun, u opštini Novo Goražde, i dalje mjestimično tinjaju panjevi, a situacija se i dalje prati. Ovi požari trenutno ne ugrožavaju stanovništvo.

U toku jučerašnjeg dana, efikasnim intervencijama vatrogasaca, ugašeno je više požara u početnoj fazi, i to u selu Zabrđe, u opštini Milići, u rejonu Zagoni i Viogora, u opštini Srebrenica, u rejonu Kopita, na Sokocu i u Postoljanima i Trusini, u opštini Nevesinje.

Republička uprava Civilne zaštite i dalje prati situaciju na požarom ugroženim područjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: