{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šišić: O protestima boraca 17. juna danas obaviješteni policija, zdravstvene i vatrogasne službe

F
9.6.2008. u 15:47
0
0
Šišić: O protestima boraca 17. juna danas obaviješteni policija, zdravstvene i vatrogasne službe
0
Šišić: O protestima boraca 17. juna danas obaviješteni policija, zdravstvene i vatrogasne službe
Savez demobiliziranih boraca u Federaciji BiH priprema se za proteste koje je ranije najavio za 17. juni u 12.05 sati ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu.
Pošto je danas posljednji dan petodnevnog roka koji je Skupština ovog saveza dala odgovornima da riješe problem izostale isplate mjesečnih naknada nezaposlenim demobiliziranim borcima u Federaciji, Savez je, uvidjevši da od zadatog roka nema željenog rezultata, već obavijestio policiju, zdravstvene i vatrogasne službe o namjeravanim protestima, izjavio je danas Agenciji FENA predsjednik Saveza Mehmed Šišić.

On očekuje desetine hiljada boraca na tom skupu i za sutra najavljuje sjednicu Upravnog odbora Saveza na kojoj će još biti riječi o pripremama.

Nezadovoljan što su još od marta u većini kantona u Federaciji izostale isplate mjesečnih naknada od po 150 KM nezaposlenim borcima, Savez je na vanrednoj skupštini održanoj tim povodom prvih dana juna u Sarajevu odlučio da organizira boračke proteste 17. juna ako odgovorni u roku od pet radnih dana ne riješe problem.

Prvobitno je bilo najavljeno da će protesti biti održani istovremeno ispred zgrada Vlade FBiH i Federalnog parlamenta u Sarajevu, a danas, posljednjeg dana zadatog roka, predsjednik te asocijacije Mehmed Šišić je naznačio samo prostor ispred Vladine zgrade kao mjesto gdje će se protesti odvijati.

Mjesečne naknade nezaposlenim demobiliziranim borcima u Federaciji, čija isplata je u većini kantona problematična, već od marta propisane su odgovarajućim federalnim zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: