{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šišić: O protestima boraca 17. juna danas obaviješteni policija, zdravstvene i vatrogasne službe

F
9.6.2008. u 15:47
0
0
Šišić: O protestima boraca 17. juna danas obaviješteni policija, zdravstvene i vatrogasne službe
0
Šišić: O protestima boraca 17. juna danas obaviješteni policija, zdravstvene i vatrogasne službe
Savez demobiliziranih boraca u Federaciji BiH priprema se za proteste koje je ranije najavio za 17. juni u 12.05 sati ispred zgrade Federalne vlade u Sarajevu.
Pošto je danas posljednji dan petodnevnog roka koji je Skupština ovog saveza dala odgovornima da riješe problem izostale isplate mjesečnih naknada nezaposlenim demobiliziranim borcima u Federaciji, Savez je, uvidjevši da od zadatog roka nema željenog rezultata, već obavijestio policiju, zdravstvene i vatrogasne službe o namjeravanim protestima, izjavio je danas Agenciji FENA predsjednik Saveza Mehmed Šišić.

On očekuje desetine hiljada boraca na tom skupu i za sutra najavljuje sjednicu Upravnog odbora Saveza na kojoj će još biti riječi o pripremama.

Nezadovoljan što su još od marta u većini kantona u Federaciji izostale isplate mjesečnih naknada od po 150 KM nezaposlenim borcima, Savez je na vanrednoj skupštini održanoj tim povodom prvih dana juna u Sarajevu odlučio da organizira boračke proteste 17. juna ako odgovorni u roku od pet radnih dana ne riješe problem.

Prvobitno je bilo najavljeno da će protesti biti održani istovremeno ispred zgrada Vlade FBiH i Federalnog parlamenta u Sarajevu, a danas, posljednjeg dana zadatog roka, predsjednik te asocijacije Mehmed Šišić je naznačio samo prostor ispred Vladine zgrade kao mjesto gdje će se protesti odvijati.

Mjesečne naknade nezaposlenim demobiliziranim borcima u Federaciji, čija isplata je u većini kantona problematična, već od marta propisane su odgovarajućim federalnim zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: