Srebrenica
0

Siromašni učenici obradovani novogodišnjim paketićima

FENA
Foto: Srebrenica.in
Foto: Srebrenica.in
Četrdeset srebreničkih mališana iz socijalno najugroženijih porodica danas je obradovano novogodišnjim paketićima. Ove poklone osigurao je predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović, na inicijativu rukovodstva Općine Srebrenica.

"To je inicijativa da bi se skrenula pažnja na proglašenje Srebrenice područjem posebne brige i da bi se u narednom periodu rješavali problemi u ovoj opštini. Smatramo da ovdje ima još mnogo problema", izjavio je Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, koji je, zajedno sa Zulfom Salihovićem, potpredsjednikom Skupštine, podijelio paketiće.

Zahvaljujući kabinetu predsjednika Republike Srpske, koji je osigurao novogodišnje paketiće, mališani iz najugroženijih porodica će moći da se raduju u novogodišnjim praznicima.

Nakon podjele paketića, šef kabineta predsjednika RS-a Draško Milinković je rekao: "Nadam se da ćemo iduće godine paketiće dijeliti djeci u njihovim domovima, a ne u kolektivnim centrima. To je ono što svi zaista želimo jer ulazimo u dvije hiljade i desetu godinu i zaista nema razloga da situacija ostane ovakva kakva jeste".

Osim u Srebrenici, novogodišnji paketići su podijeljeni i učenicima Osnovne škole "Kosta Todorović" u Mjesnoj zajednici Skelani.