BiH
0

Široki Brijeg: Na Trgu Gojka Šuška trodnevna proslava Božića

FENA
Sve je spremno za prvu veliku proslavu Božića na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Inicijative za Široki brijeg, koja je i pokrenula prigodnu humanitarnu akciju "Što ti možeš učiniti za Božić?"

Kako je najavljeno, prvu večer prisutne će zabavljati Tamburaši s kamena Igor Duraković i Dragan Lovrić iz Satrog Zvonika, koji će izvoditi prigodne božićne vesele pjesme.

U četvrtak se očekuje nastup Mokranskih tamburaša, klape Dobrkovići, Ane Galić i Tine Bilać te Marija Lukende, koji će vjerojatno nastupiti i večer kasnije.

U petak, najavljeno je da bi trebali nastupiti Širokobriješki dukati i Lucija Zovko. Nije isključeno da se pridruže još neki sastavi jer su organizatori pozvali sve ljude dobre volje da se uključe u akciju kako bi uljepšali Božić potrebitima i bolesnima.

Veliki doprinos dali su lokalni gospodarstvenici, koji su donirali hranu, piće i novac za pokrivanje osnovnih troškova. Inicijativa za Široki Brijeg zahvaljuje Bin Ričini, Žuji, Fealu, A3, Sjemenarni, Vardi, Širokobriješkim umirovljenicima, Jagodi Soldo, MCI-u, Boži Pinjuhu, Namex-u, Podravci, pekarnicama Roko i Mija, Tihomiru Hrkaću, Big Benu, Šajbi, Lijanovićima, Vinogradima Kosir, Andriji, Dušiću, Hrkać printu, Auto kući Bošnjak, Krik studiju i Josipu Kraljeviću, Ganganetu, Williamsu, Srećku Sliškoviću i umjetnicima, posebno medijima.

"Ne bismo željeli da nekoga izostavimo. Hvala svima koji su pomogli na bilo koji način, od pjevača, volontera, stolara, policije do općine koji su nam izišli u susret s izdavanjem dozvola.

Želimo da se ljudi vesele, pjevajući božićne pjesme u krugu svoje obitelji i prijatelja, a istovremeno da pomažu siromašnima. Svi su pozvani da dođu i pjevaju te da se vesele najradosnijem kršćanskom blagdanu.