Promet drogama
67

SIPA uhapsila tri osobe u okviru operativne akcije "Rogoj"

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su započeli operativnu akciju kodnog naziva "Rogoj", usmjerenu protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prilikom realizacije ove operativne akcije, provedene u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo i Općinskim sudom Sarajevo, na području Kantona Sarajevo slobode su lišene dvije osobe, a na području opštine Foča jedna osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to - oko sedam kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, mobilni telefoni, sim kartice i dva putnička motorna vozila koja su korištena za izvršenje krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Pretresi na više lokacija na području opštine Foča i Kantona Sarajveo su još u toku, saopćeno je iz SIPA-e.