|

SIPA u Gacku uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje

SIPA u Gacku uhapsila Danela Rajkovića zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje
1.004
Er. M.
24.9.2019. u 09:00
330
komentara
1k

dijeljenja
Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Gacku je, zbog izazivanja vjerske i nacionalne mržnje, uhapšen Danel Rajković koji je nedavno izvršio veliku nuždu na ulazu u Mehmed-aginu džamiju.
Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući po naredbi tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Gacka locirali, identificirali i lišili slobode Danela Rajkovića.

Danel Rajković (Foto: Klix.ba) Danel Rajković (Foto: Klix.ba)


"Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH te imamu džemata Bosanki Novi upućivao ozbiljne prijetnje po život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove porodice", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.Rajković će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljnjim aktivnostima u predmetu.
Prijavi grešku


Komentari (330)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...