Prodaja droge
0

SIPA u akciji "Gastarbajter" uhapsila 10 osoba na području ZHK

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Po okončanju aktivnosti u okviru operativne akcije "Gastarbajter", izvedene na širem području Zapadnohercegovačkog kantona, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode ukupno 10 osoba.

Lišenje slobode provedeno je po Naredbi Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su navedene osobe počinile krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U toku vršenja pretresa na nekoliko lokacija pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 mobitela, za koje postoji osnovana sumnja da su korišteni u telekomunikacijama prilikom krijumčarenja opojne droge; jedan paket sa oko 100 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i oko 17 grama bijele praškaste materija koja takođe svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, a koja je podijeljena u manje pakete radi daljnje prodaje; puška "M-48" i 13 metaka.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode će biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.