{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA u 2014. godini podnijela tri izvještaja zbog sumnje na djela protiv integriteta BiH

26.8.2015. u 08:56
21
44
SIPA u 2014. godini podnijela tri izvještaja zbog sumnje na djela protiv integriteta BiH
21
SIPA u 2014. godini podnijela tri izvještaja zbog sumnje na djela protiv integriteta BiH
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Prema podacima kojim raspolaže Ministarstvo sigurnosti BiH u 2014. godini Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) podnijela je tri izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela protiv integriteta Bosne i Hercegovine.
U Informaciji o sigurnosti u BiH u 2014. godini navodi se da je riječ o postojanju osnova sumnje da su počinjena krivična djela napada na ustavni poredak i ugrožavanje teritorijalne cjeline BiH.

Izvještaji su podneseni protiv osam osoba, a podnesena je i jedna dopuna izvještaja protiv šest osoba. U toku 2013. godine podnesen je izvještaj protiv jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela protiv integriteta Bosne i Hercegovine.lzvještaji i dopuna izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo, a koji su podneseni tužilaštvima u BiH jesu: dva izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo protivzakonitog formiranja i pridruživanja stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama (protiv dvije osobe), jedan izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo unošenja opasnih materija u BiH (protiv šest osoba), te jedna dopuna izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo unošenja opasnih materija u BiH (protiv šest osoba).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: