BiH
1

SIPA rasvijetlila pokušaj ubistva Envera Suljagića

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru intenzivne istrage koja se provodi u predmetu kodnog naziva "Lutka", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su Tužilaštvu BiH podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu protiv jedne osobe, zbog pokušaja ubistva Envera Suljagića, predsjednika udruženja Sarajevotaxi, koji se dogodio 24. novembra 2010. godine.

Tokom višegodišnje istrage, pripadnici SIPA-e uspjeli su rasvijetliti i dokumentirati ovo teško krivično djelo, a izvještaj je podnesen protiv jedne osobe koja se sumnjiči da je navedenog datuma u ulici Betanija bb, općina Centar, Sarajevo, iz automatske puške, kalibra 7,62 mm, sa više metaka iz neposredne blizine, pucala u vozilo u pokretu kojim je upravljao Suljagić, sa namjerom da ga liši života.

SIPA nastavlja aktivnosti u vezi sa ovim krivičnim djelom radi prikupljanja dodatnog dokaznog materijala o naredbodavcima i tačnom motivu za izvršenje pomenutog krivičnog djela.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva "Lutka" aktivno nastavlja sa radom, s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, koja su po svom intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila sigurnost građana BiH, te se može očekivati da će se u narednom periodu rasvijetliti i nova krivična djela, o čemu će javnost biti informirana.