Po nalogu Tužilaštva BiH
0

SIPA provodi akciju kodnog naziva "Grom"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), realizirajući aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH, provode akciju kodnog naziva "Grom" u okviru koje su lišili slobode tri osobe osumnjičene za krivično djelo neovlaštenog prometa drogama.

U akciji "Grom" koju su 7. aprila u jutarnjim satima službenici SIPA - a izveli po nalogu Tužilaštva BiH, odnosno tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, lišeni su slobode osumnjičeni Darko Gurović (1972.) iz Trebinja, Mladen Marković (1973.) iz Istočnog Sarajeva i Davor Vulin (1971.) iz Sarajeva.

Ovi osumnjičeni su pod istragom koju vodi tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, a osumnjičeni su za krivično djelo neovlaštenog prometa drogama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U okviru ove akcije zaplijenjeno je devet pakovanja droge marihuana "skank", čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu iznosi više desetina hiljada KM.

Pretresom vozila "fiat punto", bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni Darko Gurović, te vozila "spark", bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni Mladen Marković, u motornom vozilu osumnjičenog Darka Gurovića, pronađena je navedena droga.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, odlučit će o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora za navedne osobe.

U nastavku aktivnosti, izvršeno je više pretresa na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Trebinja, a o rezultatima tih aktivnosti javnost će biti naknadno informirana.