BiH
0

SIPA pretresla i stan Rajka Kličkovića, brata optuženog Gojka Kličkovića

FENA
Predmet današnjeg pretresa koje su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Banjoj Luci bio je i stan Rajka Kličkovića, načelnika Odjeljenja za penzijsko-invalidsko osiguranje u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS-a.

Stan se nalazi u banjalučkom naselju Borik, a Kličković je brat Gojka Kličkovića, koji je optužen za ratni zločin na području Bosanske Krupe tokom rata u BiH.

Pripadnici SIPA-e, policijski službenici Centra za istraživanje ratnih zločina i Regionalnog ureda Banja Luka, uz asistenciju Jedinice za specijalnu podršku i u suradnji sa MUP-om RS su danas, postupajući po Naredbama Suda Bosne i Hercegovine, izvršili dva pretresa stambenih i pratećih objekata na području općine Banja Luka i jedan pretres na području općine Prijedor.

U toku pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije vezane za događaje iz ratnog perioda na području općine Bosanska Krupa i ona će biti predata Sudu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Pripadnici SIPA-e su jučer su u Banjoj Luci uhapsili Mladena Drljaču, osumnjičenog za ratni zločin 1992. godine na području Bosanske Krupe, te izvršili tri pretresa prostorija, a dan ranije i Jovana Ostojića, osumnjičenog, također, za ratni zločin na području općine Bosanska Krupa.