Akcija "Pilot"
10

SIPA pretresla 14 lokacija u RS-u: Uhapšeno sedam osoba, oduzeta droga, puške i 10.000 KM

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizovali operativnu akciju "Pilot". Akcija je provedena na 14 lokacija, a slobode je lišeno sedam osoba.
Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

"Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto tri kilograma i 600 grama opojne droge marihuana, 55 grama opojne droge kokain, oko 10.000,00 KM, dvije puške, tri ručne bombe, 454 komada municije, osam mobilnih telefona kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Podsjetimo, navedene aktivnosti provedene su zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Zelenaštvo" propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Pretresi su izvršeni po nalogu Okružnog suda u Doboju i pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona i Granične policije Bosne i Hercegovine.