BiH
284

SIPA poduzima potrebne radnje u vezi prijetnji Amira Selimovića Bošnjacima i reisu

FENA
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva BiH poduzima potrebne mjere i radnje na dokumentiranju nezakonitih aktivnosti i utvrđivanju svih potrebnih činjenica u vezi sa prijetnjom Bošnjacima i reisu Huseinu ef. Kavazoviću koju je uputio Amir Selimović iz Živinica, pripadnik IDIL-a, putem videa na YouTube servisu, potvrđeno je iz SIPA-e.

"SIPA kontinuirano prati aktivnosti na izdiferenciranim internet portalima i društvenim mrežama na kojima se pojavljuju sigurnosno interesantni sadržaji, te u saradnji sa Tužilaštvom BiH poduzima potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti", izjavila je glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić.

Selimović se više od godinu dana nalazi u Siriji. Podsjećamo, na videoservisu YouTube objavljen je snimak na kome Amir Selimović iz Svojata kod Živinica upućuje prijetnje Bošnjacima i reisu Huseinu ef. Kavazoviću.

Na videosnimku se iza Selimovića mogu vidjeti zastava tzv. Islamske države, automatska puška i pištolj, a u nastavku izlaganja naveo je i kako su se sve svjetske sile udružile u borbi protiv islama.