{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA počela osiguravati ambasade i konzulate u BiH

F
6.4.2007. u 15:40
0
0
SIPA počela osiguravati ambasade i konzulate u BiH
0
SIPA počela osiguravati ambasade i konzulate u BiH
Pripadnici Jedinice za osiguranje ambasada i konzulata Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od četvrtka su započeli osiguranje 36 ambasada i konzulata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz SIPA-e.
Time je najvećim dijelom Odjel za zaštitu ličnosti i objekata SIPA-e, u čijem je sastavu i Jedinica, implementirao sve svoje zakonom predviđene zadatke koji se prije svega odnose na fizičku i tehničku zaštitu osoba i objekata te druge imovine kojoj je BiH obavezna pružiti zaštitu prema međunarodnom pravu ili zakonu.

Jedinica za osiguranje ambasada i konzulata, koja je formirana 4. aprila, u narednom će periodu u skladu s kadrovskim popunjavanjem selektivno preuzimati ambasade, konzulate i druge objekte koje imaju status diplomatsko-konzularnih predstavništava u BiH.

Njihovo osiguranje vršit će se na tri načina - neposrednom fizičkom zaštitom tokom cijelog dana, kombiniranim načinom, odnosno neposrednom fizičkom zaštitom i autopatrolom, ili samo autopartolom.

O osiguranju ambasada su do sada, prema Memorandumu o saradnji, pružanju pomoći i međusobnoj koordinaciji poslova iz oblasti zaštite osoba i objekata, bili zaduženi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: