{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA: "Krimolovci“ u martu zaprimili 320 poziva i 74 korisne informacije

F
2.4.2014. u 11:06
2
5
SIPA: "Krimolovci“ u martu zaprimili 320 poziva i 74 korisne informacije
2
SIPA: "Krimolovci“ u martu zaprimili 320 poziva i 74 korisne informacije
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u martu ove registrirali su 320 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci“, od kojih je 112 ocijenjeno neozbiljnim.
U istom mjesecu od građana su zaprimljene 74 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivično djelo zloupotreba službenog položaja (12), neovlašteni promet opojnim drogama (11), te ostala krivična djela (11).

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 74 su zajedno s izvještajima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 57 povratnih informacija od nadležnih policijskih organa, koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca“.

Na osnovu toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, te 12 izvještaja na dalju ocjenu.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 134 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci“ – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: