Mladen Ivanić
0

SIPA je nadležna za razrješavanje dužnosti službenika osiguranja

FENA
Povodom Zaključka Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH od 20. januara, kojim se traži da se jednom od službenika osiguranja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH zabrani dalje obavljanje tog posla, reagovao je danas Mladen Ivanić, predsjedavajući Doma naroda PSBiH.

-Smatram da je zaključak neprimjeren, da presuđuje u spomenutom sporu bez sagledavanja svih činjenica i zbog toga ga ne prihvatam. Iznenađen sam ovakvim zaključkom, jer Kolegijum Doma naroda za ovakve sporove nije nadležan, kaže Ivanić u pismu Mirku Lujiću, direktoru Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine.

"Jedino meritorno tijelo za ocjenu svih događaja mogu biti nadležni u SIPI koji mogu odlučivati da li je spomenuti radnik prekršio pravila službe ili ne. Ovakav zaključak Kolegijuma smatram nepotrebnom politizacijom i svojevrsnim političkim pritiskom na institucije koje su zadužene za provođenje zakona", stoji u pismu predsjedavajućeg Doma naroda, Mladena Ivanića, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.