Potvrđeno za Klix.ba
38

SIPA izuzela dokumentaciju iz OC Jahorina, istražuju se sumnjive javne nabavke

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Službenici SIPA-e proteklih dana, po zahtjevu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i Tužilaštva BiH, izuzeli su određenu dokumentaciju iz Olimpijskog centra Jahorina.

Iz SIPA-e je za Klix.ba potvrđeno da je izvještaj dostavljen tužilaštvima.

Portal Capital.ba saznaje da je SIPA izuzela dokumentaciju koja se dovodi u vezu sa sumnjivim javnim nabavkama, a posebno je interesantna nabavka šestosjedne žičare vrijedne 17 miliona maraka.

Sud Bosne i Hercegovine je nedavno odbio tužbu Olimpijskog centra (OC) Jahorina protiv rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH (KRŽ BIH) kojim su poništeni njihov tender i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku 17 miliona vrijedne šestosjedne žičare. U tome ne bi bilo ništa sporno da pomenuta žičara ne postoji već gotovo dvije godine.

Capital je takođe objavio i da je Firma "Nedomex logistika" u vlasništvu Jovane Vukadin dobila ugovor za nabavku alkoholnih i bezalkoholnih pića za Olimpijski centar težak čak 1,1 milion maraka. Vukadin je svastika Milenka Eleka, koji je u bliskim rodbinskim vezama sa Nedeljkom Elekom, predsjednikom Nadzornog odbora OC Jahorina.

Konkretno, OC je sa "Nedomex logistikom" zaključio okvirni sporazum na tri godine i to za nabavku alkoholnih i bezalkoholnih pića, kafe, toplih napitaka i srodnih proizvoda.

Interesantno je i da je u martu ove godine OC Jahorina izdao obavještenje u kojem je navedeno da raskida sedam okvirnih sporazuma sa "Nedomex logistikom", da bi sada ponovo sa njima zaključio pomenuti okvirni sporazum.