Saznaje Klix.ba
22

SIPA ispitala Milorada Dodika, ali ne zbog prisluškivanja opozicije

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik saslušan je u utorak u svojstvu svjedoka u predmetu prijetnji smrću koje mu je uputio izvjesni Momir Vujičić uživo u programu bijeljinske televizije, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo, Dodika su ispitali istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Banjoj Luci po nalogu Tužilaštva BiH.

Izjavu je dao i lider PDP-a Branislav Borenović koji je gostovao u televizijskoj emisiji kada je jedan od gledatelja pozvao u program uživo, predstavio se kao Savo iz Njemačke te pitao "da li je moguće ubiti Milorada Dodika kao nekadašnjeg američkog predsjednika Kennedyja?".

Glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović kazao je za Klix.ba da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dao izjavu u svojstvu svjedoka nakon što su mu na jednoj komercijalnoj televiziji uputili prijetnje smrću.

Dodika uskoro očekuje i saslušanje u vezi s predmetom prisluškivanja opozicije, nakon što je izjavio da sluša sve telefonske razgovore opozicionara. To je najavila glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, a kada će dobiti poziv nije poznato.