BiH
0

SIPA imenovala osam službenika za odnose s medijima

FENA
Šef Policijske misije Evropske unije (EUPM) brigadni general Vincenzo Coppola i direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Mirko Lujić danas su dodijelili certifikate za osam SIPA-inih službenika koji su uspješno okončali dvosedmičnu medijsku obuku čime su unaprijeđeni u SIPA-ine službenike za odnose s medijima.

Prilikom dodjele certifikata general Coppola je kazao da je SIPA prepoznala da policija u svakom demokratskom društvu treba da bude otvorena, transparentna, te odgovorna u svom radu, dok građani imaju pravo da budu blagovremeno obavješteni o policijskim aktivnostima.

Lujić je istakao da imenovanjem službenika za odnose s medijima SIPA nastoji uspostaviti bliske veze s medijima i građanima.

"Komunikacija s medijima i građanima je od ključne važnosti za rad svake policijske agencije, a SIPA je u potpunosti predana ostvarenju ovog cilja", rekao je Lujić.

Dodao je da će bolji odnosi s medijima kao i bolja komunikacija s javnošću u konačnici dovesti do jačanja imidža SIPA-e kao državne policijske agencije koja se primarno bavi najsloženijim i najzahtjevnijim zadacima na polju borbe protiv krupnog i organizovanog kriminala.

SIPA-ini službenici za odnose s medijima bit će raspoređeni u tri regionalna ureda ove agencije. Pored redovnih policijskih dužnosti, oni će biti i prvi regionalni kontakt za medijske upite. Policijska misija EU-a je za SIPA-ine službenike finansirala dvosedmičnu obuku koju je realizirao Media Centar Sarajevo u saradnji s Londonskim centrom za strategiju i komunikacije, saopćeno je iz EUPM-a.