SIPA domaćin Druge konferencije Europolove mreže u oblasti zaštite svjedoka

F
FENA
11.11.2015. u 17:58
1
1
SIPA domaćin Druge konferencije Europolove mreže u oblasti zaštite svjedoka
1
SIPA domaćin Druge konferencije Europolove mreže u oblasti zaštite svjedoka
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) domaćin je Druge konferencije Europolove mreže o psihosocijalnim pitanjima u oblasti zaštite svjedoka, koja se održava 11. i 12. novembra u Sarajevu.
Na konferenciji učestvuje 77 prijavljenih učesnika, predstavnika 31 države i četiri međunarodne organizacije.

Službenici Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e i predstavnici Tužilaštva BiH i Suda BiH, također, učestvuju na Konferenciji, a angažirani su za oblast zaštite svjedoka u BiH.

Ovo je prva konferencija Europola koja se održava u Bosni i Hercegovini, što je značajno za našu zemlju, posebno u kontekstu približavanja evropskim integracijama. SIPA-i je posebna čast što je domaćin ove konferencije.

Otvaranju Konferencije danas je prisustvovao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

On je pozdravio prisutne, poželio im dobrodošlicu i uspješan rad, istaknuvši da je Konferencija izuzetna prilika da se podijele različita iskustva u oblasti zaštite svjedoka.

Prisutnima se obratio i načelnik Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e Vahid Alagić koji je, također, zaželio dobrodošlicu učesnicima i istakao da je Odjel za zaštitu svjedoka SIPA-e jedini specijalizirani odjel u BiH koji zaštićenim svjedocima već 11 godina uspješno pruža odgovarajuće vidove zaštite i podrške.

On je rekao da je Konferencija dobra prilika da se podijele različita iskustva u ovoj oblasti sa drugim zemljama, saopćeno je iz SIPA-e.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: