BiH
0

Sinoć opljačkana pošta kod Željezničke stanice

FENA
Više osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem sinoć oko 22.35 sati izvršilo krivično djelo razbojništva u prostorijama Pošte 2 u ulici Put života bb., općina Novo Sarajevo (Željeznička stanica).

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić je danas izjavio za Fenu da su te osobe uz prijetnju vatrenim oružijem od uposlenika Pošte otuđile određenu sumu novca.

Zornić ističe da, na sreću, prilikom prijetnje vatrenim oružjem nije bilo njegove upotrebe, ali da je jedan uposlenik teže povrijeđen, a radi se o povredi nosne kosti te da je nekoliko uposlenika lakše povrijeđeno.

Prema Zornićevim riječima, sve povrede su nastale fizičkom snagom.

"Nakon ovoga što su učinili, izvršioci su se udaljili s lica mjesta. Mi smo oko 23.20 na lokalitetu gornjih Velešića pronašli kombi vozilo wolksvagen koje je zapaljeno i koje je najvjerovatnije korišteno prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Sada obavljamo intervju s određenim brojem uposlenika Pošte i radimo na prikupljanju određenih činjenica i dokaza koji će nam koristiti u daljnjoj istrazi“, kazao je Zornić.

Dodao je da je sinoć kasno izvršen uviđaj, a uviđajem je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica.

Istaknuo je da se još ne može govoriti o sumi otuđenog novca ni o tačnom broju osoba koje su učestovale u ovom razbojništvu.