{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikati policije prijete generalnim štrajkom

F
28.7.2009. u 15:43
0
3
Sindikati policije prijete generalnim štrajkom
0
Sindikati policije prijete generalnim štrajkom
Koordinacija policijskih sindikata kantonalnih MUP-ova u Federaciji BiH danas je donijela jednoglasnu odluku da ne prihvata bilo kakvo smanjenje primanja uposlenih u MUP-ovima u FBiH po predloženom Zakonu o načinu ostvarivanja ušteda u budžetima FBiH.
Zaključci usvojeni na današnjem sastanku u Zenici bit će upućeni federalnom premijeru Mustafi Mujezinoviću.

"Zahtijevamo odmah izjednačavanje primanja po osnovu primanja, plaća i naknada koje nemaju karakter plaće uposlenih organa unutrašnjih poslova i drugih sigurnosnih agencija u BiH,s obzirom na istovjetnost poziva kojim se bave, a bitnu različitost u primanjima koja ostvaruju", izjavio je Elvedin Mioč, predsjednik Sindikata policije MUP-a ZDK-a, koji je bio domaćin današnjeg sastanka.

Od Vlade je zatraženo i hitno donošenje uredbe o povoljnijem penzionisanju pripadnika MUP-ova u FBiH da bi bili tretirani kao ostale dvije komponente Oružanih snaga BiH: Armije BiH i HVO-a.

Predstavnici Koordinacije policijskih sindikata, za realizaciju ovih zaključaka Federalnoj vladi dali su rok od sedam dana. U protivnom, najavili su donošenje odluka koje predviđaju i organizovanje generalnog štrajka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: