{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat uposlenika JRTVS BiH: Prava radnika bit će zaštićena

F
21.4.2008. u 15:53
0
0
Sindikat uposlenika JRTVS BiH: Prava radnika bit će zaštićena
0
Sindikat uposlenika JRTVS BiH: Prava radnika bit će zaštićena
Povodom izjave o 700 uposlenika koji će biti otpušteni, a potom će im biti ostavljena mogućnost da apliciraju na konkurs u budućoj Korporaciji JRTVSBiH, koju je dao zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branko Dokić u emisiji "Tema dana" BHT1, emitirane 17. aprila, Samostalni sindikat uposlenika Javnog RTV sistema u BiH najoštrije osuđuje paušalne i proizvoljne ocjene o završetku reforme Javnog RTV sistema BiH.
U saopćenju za javnost Sindikat ističe da buduću korporaciju JRTVSBiH formiraju tri javna emitera u BiH i da će ta četiri pravna subjekta prema usvojenim zakonima činiti cjeloviti Javni RTV sistem BiH.

Pitanje rješavanja ljudskih resursa u korporaciji JRTVSBiH može se rješavati samo onda kada se u potpunosti provede Zakon o Javnom RTV sistemu BiH, odnosno, kada tom procesu puni doprinos daju BHRT, RTVFBiH i RTRS.

Sindikat obavještava bh. javnost i nadležne institucije u BiH da će se svim zakonom dozvoljenim sredstvima štititi prava uposlenika Javnog RTV sistema BiH, saopćeno je iz Samostalnog sindikata uposlenika Javnog RTV sistema u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: