{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat traži zaštitu ugleda KCUS-a

F
22.8.2017. u 13:16
0
45
Sindikat traži zaštitu ugleda KCUS-a
0
Sindikat traži zaštitu ugleda KCUS-a
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sindikat uposlenika KCUS-a, koji ima oko 3.000 članova, saopćio je danas da istupanja pojedinih uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju imaju za cilj narušavanje ugleda KCUS.
"Nažalost, ljekari koji su proteklih dana javno iznosili svoje stavove o ugrožavanju i mobingu uposlenika Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS, nikada se do sada nisu obratili Sindikatu uposlenika kako bi eventualno upozorili na neki problem. Naša je obaveza kao Sindikata da reagujemo ako nam se uputi pismena žalba uposlenika, koji smatra da je na bilo koji način narušeno njegovo radno pravo", navodi se u saopćenju.

U ovom slučaju, navode, putem medija su saznali da su neki ljekari nezadovoljni, zbog isteka mandata (koji je trajao 19 godina) bivšeg šefa Klinike za ortopediju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

"Veliki broj uposlenika obratio se članovima Predsjedništva Sindikata KCUS tražeći da ih zaštitimo od tih ljekara i pojedinih medija koji atakuju na KCUS i na taj način ruše dignitet najveće i najstarije zdravstvene ustanove u BiH. Zahtijevamo od menadžmenta KCUS-a da zaustavi narušavanje ugleda KCUS-a, a od pojedinih ljekara tražimo da unutar ove ustanove riješe novonastalu situaciju", stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednica ovog sindikata Dženana Hrustemović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: