{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat solidarnosti blokirao ulicu u Tuzli, traže procesuiranje kriminalaca

5.11.2014. u 10:39
15
27
Sindikat solidarnosti blokirao ulicu u Tuzli, traže procesuiranje kriminalaca
15
Sindikat solidarnosti iz Tuzle, koji okuplja radnike uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona održao je mirne proteste ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK.
Predsjednik sindikata Sakib Kopić ističe kako su svakim danom sve jači, a jučer su pomenutom sindikatu pristupili i radnici Remont montaže iz Tuzle. U vrijeme održavanja mirnih protesta u blokadi je bila ulica pored pravosudnih institucija, a saobraćaj se nesmetano odvijao svim drugim gradskim saobraćajnicama.

Predstavnici Sindikata solidarnosti, podsjećanja radi, na minulim okupljanjima tražili su bezuslovne ostavke premijera i ministara u Vladi TK. Jutros su odustali od novih protesta ispred Vlade TK, ali su se vratili ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva gdje su ponovili svoje stare zahtjeve koji se ogledaju u realizaciji pravomoćno donesenih sudskih odluka, procesuiranju odgovornih za privredni kriminal, ubrzanju otvorenih stečajnih postupaka.

Nakon protesta u prostorijama Sindikata solidarnosti dogovoren je sastanak predstavnika svih uništenih preduzeća kako bi se dogovorile aktivnosti u narednom periodu, a već sutra Sindikat solidarnosti će pružiti podršku radnicima Fabrike obuće “Aida”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: