{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat se protivi otkazu generalnom direktoru BHRT-a

F
2.9.2011. u 16:31
0
0
Sindikat se protivi otkazu generalnom direktoru BHRT-a
0
Sindikat se protivi otkazu generalnom direktoru BHRT-a
Foto: Sarajevo-x.com
Upravni odbor (UO) Samostalnog sindikata uposlenika javnih RTV servisa ponovno izražava zabrinutost u povodu odnosa UO BHRT-a prema prioritetima bitnim za budućnost Javnog RTV servisa i njegovih uposlenika.
"Smatramo da su aktuelna dešavanja i ponovno, treće najavljeno razrješenje generalnog direktora BHRT-a, na štetu uposlenika i zbog tog se oštro protivimo takvoj namjeri", navodi Sindikat u saopćenju za javnost.

Kako se dalje navodi, iskustvo pokazuje da se nezakonitim smjenama, uz sve postojeće probleme nanosi znatna šteta, i programska i materijalna te se vraća u ozbiljnu fazu nestabilnosti Javnog RTV servisa.

Iz Samostalnog sindikata javnih RTV servisa podsjećaju da se u vezi sa spomenutim pitanjem izjasnila i Skupština ove asocijacije 16. juna.

Sindikat, stoga, poziva UO BHRT-a da smjenu generalnog direktora BHRT-a, najavljenu za sjednicu 5. septembra, skine s dnevnog reda i da ubuduće radi u korist Javnog RTV servisa, a time i svih uposlenika i građana BiH.

"Prije svega se to odnosi na zakonom propisano formiranje Korporacije javnih RTV servisa BiH, s kojom se, uprkos činjenici da bi omogućila racionalniji i kvalitetniji rad Javnog RTV servisa i svih njegovih uposlenika, kasni godinama", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: