{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat se ograđuje od medijskih spekulacija o privatizaciji Energoinvesta

F
1.12.2006. u 11:36
0
0
Sindikat se ograđuje od medijskih spekulacija o privatizaciji Energoinvesta
0
Sindikat se ograđuje od medijskih spekulacija o privatizaciji Energoinvesta
Stav Sindikata Energoinvesta je da će podržati onu ponudu za privatizaciju kompanije koja garantuje najpovoljnije uvjete za radnike i budućnost kompanije.
Sindikat Energoinvesta danas se oglasio saopćenjem za javnost povodom početka procesa privatizacije ove kompanije i medijskih spekulacija u kojima se spominje i taj sindikat.

Nakon raspisivanja javnog poziva za dostavljanje ponuda 6. oktobra sindikat je započeo aktivnosti u vezi s upoznavanjem uposlenika Energoinvesta o raspisanom javnom pozivu.

Dosad je sindikat, kako ističe, upoznat samo s jednim konceptom ponude u kojem su uposlenici pozvani da učestvuju u privatizaciji Energoinvesta d.d. Sarajevo. Taj poziv je stigao od menadžmenta Energoivesta koji je pozvao uposlene da budu dijelom ortačke grupe koja će dati ponudu za privatizaciju dijela državnog kapitala u Energoinvestu.

«Sindikat i svi uposlenici upoznati su o predloženom konceptu», ističe se u saopćenju.

Sindikat naglašava da je spreman za pregovore sa svakim potencijalnim kupcem, te da će dati svoju podršku kupcu koji garantuje bolje uvjete za uposlene i kompaniju.

Dotad, sindikat se ograđuje od svih medijskih spekulacija u vezi s privatizacijom i napominje da je spreman odgovoriti na sva pitanja i nejasnoće i putem medija javnost upoznati o stavovima
radnika Energoinvesta.

Sindikat Energoinvesta se također ograđuje od svih dosadašnjih istupa u medijima neodgovornih pojedinaca koji su izazvali negativne reakcije u javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: