{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat radnika rudnika FBiH: SSS BiH poslao poruku da se može raditi nelegitimno

23.10.2018. u 07:56
7
2
Sindikat radnika rudnika FBiH: SSS BiH poslao poruku da se može raditi nelegitimno
7
Sindikat radnika rudnika FBiH: SSS BiH poslao poruku da se može raditi nelegitimno
Foto: D. Z./Klix.ba
Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH oglasio se saopćenjem u kojem ističu da je vanredni kongres SSS BiH koji je održan u nedjelju u Zenici sramota i očaj, jer kongres nije sazvan u skladu s bilo kojim od dva interna statuta saveza.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Nevjerovatan je cinizam koji je iskazao gospodin Bajramović po saznanju da se predstavnici 14 granskih sindikata nisu pojavili na tzv. vanrednom kongresu. Sav uznemiren Bajramović je na upit da li će se u Zenici pojaviti Redžo Kurić odgovorio: 'Neće, 14. Kongres SSS BiH je adaktiran i Kurić više nije kandidat. Bajramović je sa poslušnicima adaktirao 14. kongres i zabranio kandidaturu bilo kome drugom osim Šatoroviću. Bajramović i njegovi poslušnici mogu ono što ne mogu određene politike u BiH-adaktirati Ustav i zabraniti kandidaturu", kazali su iz Sindikata radnika radnika.

Istakli su da se 21.10. iz Zenice poslala loša i opasna poruka po društvo, a to je da "što nije moguće statutarno i legitimno uraditi, može na nestatutaran i nelegitiman način".

"Gosti kongresa bili su nereprezentativni predstavnici nereprezentativnih sindikalnih ogranizacija koje nisu članice granskih sindikata kao što je slučaj Nihada Huremovića iz Sindikata zaposlenika RMU Banovići, što govori o reprezentativnosti samog vanrednog kongresa. Iskazanu skromnost i populizam o temama kojima se od 21.10. SSS BiH ima namjeru baviti nema potrebe komentarisati. Nije moguće još jednom ne kazati: sramota i očaj!", zaključili su iz Sindikata radnika rudnika FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: