{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat PPDIVUT "zaprepašten" Biberovim izjavama

F
14.9.2007. u 14:32
0
0
Sindikat PPDIVUT "zaprepašten" Biberovim izjavama
0
Sindikat PPDIVUT "zaprepašten" Biberovim izjavama
Članstvo Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH zaprepašteno je navodima predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Edhema Bibera da je PPDIVUT BiH "uvijek bio kočničar donošenju zakona o reviziji privatizacije".
- Izražavamo naše zaprepaštenje navodima Edhema Bibera i smatramo da sindikat PPDIVUT BiH nije mogao biti kočničar donošenju spomenutog zakona zbog toga što se zalagao da se ne ide u reviziju tzv. Markovićeve privatizacije, jer je do sada kao radnička bila podvrgnuta najvećem broju revizija i superevizija, kaže se u današnjem saopćenju Sindikata PPDIVUT.

Sindikat PPDIVUT ističe kako je "na vrijeme" uočio da se revizijom prema Biberovom prijedlogu žele destabilizirati najuspiješnije kompanije u BiH, koje su ujedno i nosioci razvoja, poput Fabrike duhana Sarajevo, Sarajevskog kiseljaka, Klasa, Sarajevske pivare i drugih.

- Upravo u ovim firmama realizira se najveći stepen ostvarivanja radničkih i sindikalnih prava i bilježi veoma dinamičan razvoj. Kome to treba da ih se na ovaj način destabilizira i da radnike ostavi bez dostignutih prava i prinadležnosti, kaže se u saopćenju Sindikata PPDIVUT.

Sindikat PPDIVUT podsjeća da je bio prvi sindikat koji je zagovarao rigoroznu kontrolu privatizacije od njenog samog početka kad je donesen Zakon o privatizaciji 1997. godine, jer je, kako se navodi, upravo primjenom tog zakona i privatizacijom banaka, osiguravajućih društava te dokapitalizacijom, izvršena neviđena pljačka državne imovine i od tada počinje agonija armije obespravljenih radnika i njihovo masovno ostajanje bez posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: