{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat policije KS pružio pomoć majki ubijenog policajca Muhidina Pivodića

Klix.ba
17.10.2018. u 18:48
3
10
Sindikat policije KS pružio pomoć majki ubijenog policajca Muhidina Pivodića
3
Sindikat policije KS pružio pomoć majki ubijenog policajca Muhidina Pivodića
Sindikat policije Kantona Sarajevo saopćio je da, pored borbe za bolja prava i status svog članstva, pažnju posvećuju pružanju finansijske pomoći svojim službenicima i članovima njihovih porodica – u skladu sa raspoloživim sredstvima.
Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić ističe da dio svojih aktivnosti usmjeravaju na obilježavanje Dana policije, Dana Sindikata, a da svake godine organizuju obilježavanje 8. marta za svoje članice i održavanje sportskih igara za članove.

"S posebnom pažnjom vodimo računa o obilježavanju godišnjice kada su, obavljajući policijske poslove, poginuli policajci, članovi Sindikata, Elvedin Madeško, Mahmut Trako i Muhidin Pivodić", ističe Hadžiabić.

Napomenuo je da se skromnim poklonima njihovim porodicima uvijek s velikim poštovanjem prisjete kolega, ali i svih policajaca koji su svoje živote dali tokom proteklog rata.

"Nije samo borba za bolja prava, više plate i adekvatniju opremu nešto čime se bavi Sindikat policije KS", poručio je on, dodavši da su u više navrata uzimali učešća u raznim humanitarnim akcijama.

"U posljednje vrijeme je poseban osjećaj za našu reakciju prouzrokovala činjenica da se majka našeg poginulog policajca Muhidina Pivodića, mučki ubijenog dok je obavljao policijsku dužnost, našla u nezavidnoj situaciji", istakao je Hadžiabdić.

Stan u kojem ona živi zahvatio je požar i tom prilikom je izgorjela elektroinstalacija nakon čega su prostorije ostale bez električne energije i grijanja.

"Zbog skromnih penzionerskih primanja nije bila u mogućnosti finansirati opravku, te je o tome upoznala sindikalnog povjerenika Mujezin Elfina, koji je o tome obavjestio predsjednika Upravnog odbora, na čiju inicijativu je angažovana privatna firma da se popravi kvar", rekao je on.Predsjednik UO je predložio da se sredstva potrebna za kupovinu neophodnog materijala i opreme nabave o trošku Sindikata, a radnici navedene firme su istakli da će radove obaviti bez naknade, čime su i oni dali svoj doprinos u ovom humanom gestu.

"Nastavljamo raditi sve što je u našoj moći da naše članstvo ima što bolje uslove rada, ali i da naše aktivnosti budu prepoznate u svim drugim segmentima društvenog života", zaključuje Mirza Hadžiabdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: