Nakon požara u stanu
3

Sindikat policije KS pružio pomoć majki ubijenog policajca Muhidina Pivodića

Klix.ba
Sindikat policije Kantona Sarajevo saopćio je da, pored borbe za bolja prava i status svog članstva, pažnju posvećuju pružanju finansijske pomoći svojim službenicima i članovima njihovih porodica – u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić ističe da dio svojih aktivnosti usmjeravaju na obilježavanje Dana policije, Dana Sindikata, a da svake godine organizuju obilježavanje 8. marta za svoje članice i održavanje sportskih igara za članove.

"S posebnom pažnjom vodimo računa o obilježavanju godišnjice kada su, obavljajući policijske poslove, poginuli policajci, članovi Sindikata, Elvedin Madeško, Mahmut Trako i Muhidin Pivodić", ističe Hadžiabić.

Napomenuo je da se skromnim poklonima njihovim porodicima uvijek s velikim poštovanjem prisjete kolega, ali i svih policajaca koji su svoje živote dali tokom proteklog rata.

"Nije samo borba za bolja prava, više plate i adekvatniju opremu nešto čime se bavi Sindikat policije KS", poručio je on, dodavši da su u više navrata uzimali učešća u raznim humanitarnim akcijama.

"U posljednje vrijeme je poseban osjećaj za našu reakciju prouzrokovala činjenica da se majka našeg poginulog policajca Muhidina Pivodića, mučki ubijenog dok je obavljao policijsku dužnost, našla u nezavidnoj situaciji", istakao je Hadžiabdić.

Stan u kojem ona živi zahvatio je požar i tom prilikom je izgorjela elektroinstalacija nakon čega su prostorije ostale bez električne energije i grijanja.

"Zbog skromnih penzionerskih primanja nije bila u mogućnosti finansirati opravku, te je o tome upoznala sindikalnog povjerenika Mujezin Elfina, koji je o tome obavjestio predsjednika Upravnog odbora, na čiju inicijativu je angažovana privatna firma da se popravi kvar", rekao je on.

Predsjednik UO je predložio da se sredstva potrebna za kupovinu neophodnog materijala i opreme nabave o trošku Sindikata, a radnici navedene firme su istakli da će radove obaviti bez naknade, čime su i oni dali svoj doprinos u ovom humanom gestu.

"Nastavljamo raditi sve što je u našoj moći da naše članstvo ima što bolje uslove rada, ali i da naše aktivnosti budu prepoznate u svim drugim segmentima društvenog života", zaključuje Mirza Hadžiabdić.