Osudili zločin
149

Sindikat policije KS nakon pucnjave u Sarajevu: Kriminalci postaju sve beskrupulozniji

Klix.ba
Foto: Vlada KS
U Sindikatu policije Kantona Sarajevo očitovali su se nakon sinoćnjeg pokušaja krađe automobila i pucnjave u sarajevskoj općini Novi Grad, upozorivši da su kriminalci postali sve bezobzirniji i beskrupulozniji.

"Koristimo priliku da našim povrijeđenim kolegama, članovima Sindikata policije Kantona Sarajevo, odamo priznanje na iskazanoj hrabrosti i spremnosti da se suprotstave kriminalcima, koji radi ostvarivanja svojih kriminalnih ciljeva koriste i vatreno oružje te direktno ugožavaju živote policijskih službenika zaduženih za sigurnost u Kantonu Sarajevo", stoji u saopćenju Sindikata policije KS.

Istakli su da se po ko zna koji put prema policiji Kantona Sarajevo upotrebljava vatreno oružje i da su kriminalci postali sve bezobzirniji i beskrupulozniji u načinu napada na policijske službenike radi ostvarivanja materijalne koristi na štetu građana i posjetilaca Kantona Sarajevo.

"I ovom prilikom policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pokazali su spremnost da zalažući svoj život osiguraju ličnu i imovinsku sigurnost svih osoba koje žive, rade i borave na ovom prostoru, odnosno, posjećuju Kanton i Grad Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Čestitali su policajcima za iskazanu požrtvovanost i profesionalizam, kao i punu podršku u radu svim policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na čelu s policijskim komesarom.

"Od Vlade Kantona Sarajevo očekujemo da nastavi aktivnosti na unapređenju i poboljšanju uslova rada policijskih službenika, kontinuiranoj nabavci neophodne opreme i sredstava, kadrovskom i materijalnom jačanju policije ovog kantona i njihovog statusa", navodi se u saopćenju.

Istakli su da povrijeđenim kolegama žele brz oporavak i da se što prije vrate obavljanju časne i odgovorne policijske dužnosti.

Sindikat policije KS je zajedno s delegacijom Vlade Kantona Sarajevo posjetio ranjenog policajca danas u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš". U posjeti su bili predsjednik Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić, policijski komesar Mevludin Halilović, ministar unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić i premijer Adem Zolj.