{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat podržava unaprijeđenje reforme inspekcija u FBiH

F
21.1.2008. u 10:42
0
0
Sindikat podržava unaprijeđenje reforme inspekcija u FBiH
0
Sindikat podržava unaprijeđenje reforme inspekcija u FBiH
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Edhem Biber danas se u Sarajevu susreo s predstavnicima USAID-ovog projekta SPIRA (Pojednostavljivanje aktivnosti izdavanja dozvola i režima inspekcija) s kojima je razgovarao o unaprijeđenju reforme inspekcija u FBiH.
USAID SPIRA je, kako se navodi u saopćenju Sindikata, aktivni učesnik u izradi novog zakona o inspekcijama FBiH i modela zakona o inspekcijama kantona.

Novi sistem centralizirane uprave za inspekcijske poslove, koji se već koristi u pet kantona u FBiH, kako ističu iz Sindikata, omogućit će izuizetna unaprijeđenja: veću transparentnost, koordinaciju između inspekcija, ujednačenu primjenu zakona i prakse, kao i transparentniji način odabira subjekata kontrole, a, što će pozitivno utjecati na poslovno okruženje.

- Od izuzetne važnosti je da se u svim kantonima, bez odlaganja, uspostave centralizirane kantonalne uprave za inspekcijske poslove kako bi se uklonile prepreke za nesmetan razvoj privrede. Upravo zato, posebno cijenimo rad USAID SPIRA projekta u saradnji sa federalnim i kantonalnim vlastima i te aktivnosti u potpunosti podržavamo, kaže predsjednik Sindikata Edhem Biber.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: