{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Mittal Steela dostavio upravi Odluku o organiziranju generalnog štrajka

F
30.8.2007. u 14:35
0
0
Sindikat Mittal Steela dostavio upravi Odluku o organiziranju generalnog štrajka
0
Sindikat Mittal Steela dostavio upravi Odluku o organiziranju generalnog štrajka
Predsjednik Arbitražne komisije u sporu povodom Sporazuma o utvrđivanju broja radnih mjesta i izvršilaca na poslovima koji se ne mogu napuštati za vrijeme generalnog štrajka u Mittal Steelu Zenica, prof.dr. Sulejman Muhamedagić, jučer je Općinskom sudu u Zenici, dostavio arbitražnu Odluku kojom se predlaže da u vrijeme štrajka radno angažirano bude 702 radnika Mittal-a.
"Sudija Elza Dilber, koja je odlučivala o prijedlozima Sindikata metalaca BiH, Sindikata Mittal Steel Zenica i preduzeća Mital Steel Zenica d.o.o. za izbor predsjednika arbitraže, danas je dostavljenu Arbitražnu odluku otpremila predlagačima", potvrdila je Alisa Varupa, portparol Općinskog suda u Zenici.

Predsjednik Sindikata Mittal Steela Islam Imamović, za Fenu je izjavio, da je Sindikat danas Upravi kompanije dostavio svoju konačnu Odluku o organiziranju trodnevnih obustava rada u trajanju od tri sata, 10., 11. i 12. septembra, odnosno generalnog štrajka, 13. septembra od 07 sati.

"Jučer je zasjedao Štrajkački odbor i donijeli smo nekoliko važnih zaključaka ali njih ćemo javnosti prezentirati na pres-konferenciji koji smo planirali organizirati tokom sutrašnjeg dana", izjavio je Islam Imamović, predsjednik Sindikata Mittal Steela Zenica.

Sindikat zeničke kompanije od uprave traži povećanje najniže cijene rada sa 2 KM na 2,50 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: