Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta ste vi iz sindikata uradili po tom pitanju? cim se krene pricati o reformama uzbudite se, jer bi trebalo malo zapeti, pratiti trendove... ovako crtaj word i ne talasaj.
Kako god da su inkluziju totalno nespremnima za nju i dan danas uvrstili u redovno obrazovanje(nijednom asistenta nisam imala a već 2 generacije imam takvu djecu)tako isto su trebali i obrazovni sistem preuzeti iz država koje imaju kvalitetan i dobar sistem.
Stranke donose zakone i programe. Zato i jeste ovako stanje katostrofalno
Problem je da ima roditelja koji traze nemoguce od svog djeteta, pritiskaju nastavnike i direktore da se djetetu da bolja ocjena a opet ima i nastavnika koji imaju strah od "bitnih" roditelja pa uvecavaju ocjene a kao rezultat dobijate generaciju debila.
Losi rezultati testa su rezultat prijateljskih odnosa roditelja sa nastavnicima i direktorima i friziranja ocjena, jer toboze kako dijete da ima dvojku.
treba kao nekada, prvo dobro nauciti citati i pisati, dobro nauciti tablicu mnozenja.....pa onda krenuti sa komplikovanijim zadacima......danas nije ni cestito naucio da drzi olovku u ruci vec uce razlomke i pisu sastave.....bez dobre osnove nema napretka.....a naravno ovdje je sve do nastavnika, ucitelja ili profesora, koliko je sposoban da prenese znanje na djecu, ljenost i nezainteresovanost dominirau
@alenvilic tesko da se ista moze mjenjati, ja sam uvijek pokusala da nesto promjenim i namah su me uvijek smjenili iz vijeca roditelja....mozes reci sta hoces ali ce uvijek biti onako kako skolska uprava to odluci, imam nekoliko primjera ali malo je ovdje mjesta da to sve ispricam....ovdje politika treba da napravi pravi potez