Prioritet ugroženijima
484

Sindikat KS smatra da nije vrijeme za nagrade policajcima: Pomozite radnicima

E. Sk.
Sadik Ećo
Sadik Ećo
Na sjednici Upravnog odbora Sindikata policije KS, razmatrano saopštenje predsjednika Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, kojim se traži od vlasti da se svim policijskim službenicima isplati po 1.000 KM po uzoru na RS.

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo jednoglasno je donio zaključak da u ovom trenutku ne podržava prijedlog predsjednika Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, da se policijskim službenicima isplati po 1.000 KM.

"S obzirom da je u Kantonu Sarajevo do sada bez posla ostalo blizu pet hiljada radnika, smatramo da je prioritet Vlade Kantona Sarajevo da finansijski pomogne te radnike i druge najugroženije kategorije koje su pretrpjele štetu proglašenjem nesreće izazvane pandemijom koronavirusa", poručili su iz Sindikata policije KS na čelu sa Sadikom Ećom.

Sindikat policije Kantona Sarajevo daje punu podršku u radu svim uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, napominju.