BiH
0

Sindikat: Izjava vlasnika "Agrokora" potvrđuje kvalitet "Klasovih" proizvoda

FENA
Glavni odbor Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH podržao je danas radnike i Sindikalnu organizaciju "Klasa" d.d. Sarajevo da istraju u svojoj borbi u “demantovanju tekstova, koji se objavljuju u nekim dnevnim listovima o tobože lošem kvalitetu proizvoda po mnogo čemu uzorne kompanije, koja na potpuno nezaštićenom bh. tržištu uspijeva da osigura redovne plaće za 1.300 svojih radnika”.

Sindikat PPDIVUT ističe također kako je kvalitet i standard "Klasovih" proizvoda potvrđen u utorak kada je prvi čovjek internacionalne kompanije koncerna "Agrokor" iz Hrvatske Ivica Todorić pred velikim brojem sindikalaca iz cijele BiH te printanih i elektronskih medija, kazao da se u "Konzumovim" radnjama u Hrvatskoj, koje su u sastavu "Agrokora" nalaze i bh. proizvodi i to oni koji po svojim standardima i kvalitetom to zaslužuju.

  • Posebno je naglasio proizvode sarajevskog "Klasa" i "Sarajevskog kiseljaka". Ovo je najbolja potvrda dobrog kvaliteta "Klasovih" proizvoda. U prilog dobrom kvalitetu "Klasovih" proizvoda su njegovi potrošači i posebno činjenica da se proizvodi d.d. "Klasa" Sarajevo izvoze u više od 20 država diljem svijeta, navodi Sindikat u saopćenju.

Članovi Glavnog odbora Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH pozivaju sve građane da ne nasjedaju dezinformacijama o lošem kvalitetu "Klasovih" proizvoda već naprotiv da zbog kvaliteta i sigurnosti u ispravnost "Klasovih" proizvoda kupuju ih i dalje.

  • Kupovinom "Klasovih" proizvoda daje se podrška svim onima koji vode akcije u pravcu zaštite domaće proizvodnje. Poznato je da ovaj sindikat godinama vodi veliku aktivnost s mnogim udruženjima akcije "Kupujmo domaće, domaće je najbolje"!, što sve ide u prilog zaštiti domaće proizvodnje, navode iz Sindikata PPDIVUT-a BiH.