|

Sindikat Elektroprivrede HZ HB o današnjem pretresu

Sindikat Elektroprivrede HZ HB o današnjem pretresu
0
F
FENA
14.10.2008. u 17:46
0
komentara
0

dijeljenja
Sindikat Elektroprivrede HZ HB o današnjem pretresu
Nezavisni sindikat uposlenika Elektroprivrede HZ Herceg-Bosne Mostar oglasio se saopćenjem za javnost u kojem se navodi kako je ovaj sindikat bio zatečen načinom na koji se izvršio cjelodnevni pretres u prostorije i objekte ovog poduzeća.
"Naime, danas od ranih jutarnjih sati blokirane su zgrade Uprave Društva, Distribucije i Opskrbe iz Mostara te je bio zabranjen ulazak i izlazak svim uposlenicima ovog poduzeća van tih objekata.

Ne ulazeću u ciljeve ove akcije mišljenja smo da se na ovaj način stvorila psihoza straha i grubo kršenje prava naših uposlenika i članova Sindikata, jer isti su bili spriječeni da obavljaju svakodnevne dužnosti.

Pošto se radi o javnom poduzeću, mišljenja smo da se ova akcija nadležnih institucija mogla provesti na način da se ne ugrožavaju osnovna ljudska prava naših uposlenika pod plaštom profesionalnosti, s kojom se u ovom slučaju pretjeralo do te mjere da su uposlenici kolektivno kažnjeni za vid pronalaska neke dokumentacije oko nabavke električne energije", stoji u saopćenju.

Na kraju saopćenja se navodi kako je Sindikat mišljenja da su ovakvi postupci udar na uposlenike poduzeća u kojem svoju egzistenciju osiguravaju u većini pripadnici hrvatskog naroda.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.