Uvaženi zahtjevi
16

Sindikat Agencije za lijekove BiH: Sačinjen je prijedlog odluke za povećanje plaća

Klix.ba
Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović potvrdio je kako su uvaženi zahtjevi ovog sindikata za povećanje plaća te je sačinjen odgovarajući prijedlog odluke kojeg bi naredne sedmice trebalo razmatrati Stručno vijeće.

U Sindikatu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH već duže traže ozbiljno razmatranje povećanja plata svim uposlenicima ove ustanove.

"Sjednica Stručnog vijeća na čelu sa gospodinom Vedranom Marčinkom je 27. marta i očekujemo da će taj prijedlog biti dobro sročen i upućen Vijeću ministara BiH. Prijedlog odluke o povećanju plaća radnicima išao je u saradnji s ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem i ovlaštenom službom Ministarstva Pohvalio bih i menadžment Agencije na čelu s doktorom Aleksandrom Zolakom i zamjenicom Dinkom Muhović", kazao je Rustemović.

Ranije su iz sindikata isticali da ova agencija na godišnjem nivou donese oko 12 miliona KM u budžet.

"Materijalni status zaposlenika je vrlo loš, ponižavajući i najlošiji uzmemo li u obzir sve druge zdravstvene radnike na nivou BiH. Agenciju uglavnom čine zdravstveni radnici, ljekari, farmaceuti, laboratorijski tehničari i drugo administrativno osoblje koje je osposobljeno za rad u ovoj vrlo značajnoj agenciji. Kao Sindikat Agencije pokrenuli smo inicijativu iznalaženja rješenja za povećanje plata svih uposlenika u Agenciji, zajedno s Ministarstvom civilnih poslova BiH na čelu s Adilom Osmanovićem i direktorom Agencije Aleksandrom Zolakom", navodi se u saopćenju.