BiH
253

Sin Željke Cvijanović "zahvalio" mami na poslu u Elektroprenosu

Klix.ba
Foto: Istinito.com
Foto: Istinito.com
Nakon što su mediji prije nekoliko dana objavili da je sin premijerke RS-a Željke Cvijanović dobio posao u Elektroprenosu BiH, iako prema mišljenju mnogih nije zaslužio to radno mjesto te je takav potez okarakteriziran kao klasični nepotizam, on joj se danas "zahvalio" javno na tome.

Tačnije, na jednoj od pasarela u Banjoj Luci danas je osvanuo transparent na kojem je pisalo "Mama, hvala za posao! Tvoj Filip".

Transparent je očito postavio neko od građana ovog grada iziritiran najnovijom serijom zapošljavanja djece političara u državne i entitetske institucije te je na CD-u dostavio fotografije portalu Istinito.

Mediji su u posljednje vrijeme objavili i kako je u istu instituciju zaposlena kćerka ministra finansija RS-a Zorana Tegeltije, a nedavno je BNTV objavila kako je kćerki srpskog člana Predsjedništva BiH Nemojše Radmanovića najvjerovatnije naštimano radno mjesto u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, gdje je ona radila i prije konkursa.

Kada su u pitanju drugi funkcioneri SNSD-a može se reći da su se oni vodeći već odavno pobrinuli za svoju djecu. Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je kćerka Milorada Dodika šefica kabineta u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a, sin Nikole Špirića, državnog ministra finansija prvi je sekretar bh. ambasade u Beogradu.

Sin Dušanke Majkić, zastupnice u državnom parlamentu je pomoćnik direktora Poreske uprave RS. To je samo dio priče o zapošljavanju djece SNSD-ovih funkcionera u državnim institucijama.

Da ne bude zabune, to je samo dio priče o zapošljavanju i nepotizmu u institucijama i dio primjera bh. funkcionera i političara koji su osigurali poslove svojoj djeci.