{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sin Ratka Mladića ponosan na očevu ulogu u ratu u BiH

F
16.5.2012. u 19:07
50
120
Sin Ratka Mladića ponosan na očevu ulogu u ratu u BiH
50
Sin Ratka Mladića ponosan na očevu ulogu u ratu u BiH
Darko Mladić
Početkom suđenja za ratne zločine u BiH Ratku Mladiću, njegov sin Darko dao je intervju za ruski RT. U njemu je istaknuo kako je ponosan na svog oca.
Darko Mladić je rekao kako je njegov otac samo pokušavao zaštititi zemlju tokom rata u BiH. Međutim, optužbe protiv Mladića govore drugačije. Svjedoci govore drugačije, kao i brojne audio i video snimke.

"Mi se borimo za njegovu slobodu svim mogućim sredstvima. Optužbe protiv njega su vrlo teške i smatramo da su pogrešne", istaknuo je za RT Mladićev sin Darko.

"Mogu komentirati o svom ocu, jer ga poznajem. Kao što možete i zamisliti, s obzirom da ste medij, u ovom slučaju postoje dva Ratka Mladića, jedan je proizvod medija, što je daleko od Ratka Mladića kojeg ja poznajem", pojašnjava on.

"Tokom ovih 20 godina, mediji, pogotovo iz zemalja koje su bile na suprotnoj strani sukoba, pomažu provođenju rata protiv nas i još uvijek se drže svoje priče o genocidu 1992. godine, što je vremenski i prije početka rata u BiH. Pretpostavljam kako su te optužbe nastale još i prije početka rata", smatra Mladićev sin.

Suđenje Radovanu Karadžiću nije htio komentirati, iako se ono vodi paralelno sa suđenjem njegovom ocu.

"Ponosan sam na očevu ulogu u ratu u Bosni, ne zbog toga što mislim da je kriv za bilo što, već zato što je radio svoj posao u tom ratu. Glavni cilj tog rata bio je zaštititi naš narod od ponovnog izlaganja genocidu", rekao je Darko Mladić, referirajući se na događaje iz Drugog svjetskog rata.

"Ne mislim da je moj otac bio pijun u službi politike Srbije. On je vjerovatno bio svojevrstan alat, kojim se vršio pritisak na Srbiju, ali problemi Srbije se nisu riješili njegovim izručenjem. To je zapravo bila potpuno pogrešna dilema", rekao je Darko Mladić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: